Että pitikin kysyä


Miksi tehtyjen kotitöiden määrä ei korreloi seksin määrän kanssa?

22.2.2016 klo 08:12

Kuva: Public Domain / Linnaea Mallette. Linnunpelättimiä.

Kysymys: Teen parisuhteessa oman osani kotitöistä ja päälle vielä ns. miesten työt. Makuukammarin puolella on kuitenkin erittäin hiljaista milloin minkäkin vaimon tekosyyn pohjalta. Mistä tämä johtuu?

Nimimerkki ”Insinöörimies”

Vastaus: Tilanteesi on erittäin tuttu monille kilteille, uskollisille ja naista kunnioittaville miehille. Sen sijaan, että nainen arvostaisi sinua ja rakkauden osoituksiasi arjessa, hän halveksii sinua ja pitää sinua alistuvana tossukkana, tylsänä itsestäänselvyytenä.

Ratkaisu ei ole se, että tekisit enemmän kotitöitä ja yrittäisit miellyttää naista vielä enemmän. Mikäli kuvittelet naisen palkitsevan sinut, kunhan vain kykenisit muuttumaan tarpeeksi ja täyttämään kaikki hänen toiveensa, niin erehdyt. Ei hän palkitse. Itse asiassa tiedät jo tasan tarkkaan, mihin miellyttämisyrityksesi johtavat. Ainoastaan lisääntyviin naiselta tuleviin vaatimuksiin ja epämääräiseen tyytymättömyyteen.

Ratkaisu on paradoksaalisesti se, että sanot naisellesi yhä useammin eri tilanteissa ei. Lakkaa välttelemästä konflikteja hänen kanssaan siinä pelossa, että hän pahoittaa mielensä eikä enää koskaan anna sinulle. Ei hän anna nytkään, vaikka nöyristelet hänen edessään kuinka ja annat jatkuvasti periksi.

Mikäli kuvittelet naisen palkitsevan sinut, kunhan vain kykenisit muuttumaan tarpeeksi ja täyttämään kaikki hänen toiveensa, niin erehdyt. Ei hän palkitse.

Sano miellytttämisen sijaan rehellisesti omat mielipiteesi ja ota aikaa omille harrastuksille ja äijien illoille. Suosittelemme myös päästämään irti pään sisäisestä ajatuksesta, että ”olen sitoutunut täydellisesti vain tähän yhteen naiseen, enkä edes vilkuile muita”. Vilkuile ihan rauhassa ja arvosta naiskauneutta ympärilläsi, ei sen tarvitse johtaa panemiseen. Tekee hyvää muistuttaa itselleen mielen tasolla, että minulla olisi kyllä vientiä muuallakin, vaikka olenkin juuri nyt valinnut olla nykyisen naiseni kanssa.

Sinun pitää siis herättää naisessa epäilys, että ”Ei kai vaan miehelläni ole muita naisia?”. Kun et enää ole itsestäänselvyys, niin johan lohkeaa.