Että pitikin kysyä


Miksi naisurheilijoita aina sorretaan ja väheksytään?

13.7.2017 klo 10:48

Kuva: Public Domain / Jean Beaufort. Tennis on hieno laji.

Kysymys: Miksi naisurheilijoita aina sorretaan ja miehiä suositaan? Esim. Wimbledonin tennisturnauksessa naiset eivät pääse yhtä usein pelaamaan isolle kentälle kuin miehet ja se on huutava vääryys!
 
Leila V., Peräseinäjoki


Vastaus: Parahin Leila, kiitokset yhteydenotostasi. Jostain syystä länsimaissa on nyt kovin muodikasta nähdä naiset uhrin asemassa ja miehet hirmuisina sortajina, vaikka asiat eivät ole koskaan olleet niin tasa-arvoisesti kuin nyt. Kaikki ei kuitenkaan ole sitä, miltä otsikoiden perusteella näyttää.

Nämä miljonääriprinsessat, jotka valittavat hirmuisesta sorrosta ja riistosta Wimbledonissa, ovat hiirenhiljaa siitä, että heidän pelaajapalkkionsa ovat itse asiassa paremmat kuin miehillä. Kyllä, luit aivan oikein. Paremmat kuin miehillä.

Sekä miesten, että naisten yksinpelin voittajat Wimbledonissa ansaitsevat vuonna 2017 hulppeat 2,2 miljoonaa puntaa vaivanpalkaksi, mutta naisten ottelun voittoon vaaditaan kaksi erää ja miehillä puolestaan kolme erää. Näin ollen miehet joutuvat tekemään aina enemmän ja pitempään töitä kovempitasoisemmissa otteluissa päästäkseeen samoille ansioille kuin naiset. Jostain syystä emme ole nähneet yhdenkään naisen rynnivän barrikadeille tämän hirvittävän epäkohdan poistamiseksi, eikä aiheesta kirjoiteta sensaatioartikkeleita.

Tosiasia on, että naisten ykköspelaaja ei pärjäisi yhdellekään miesten top 1000 -listan pelaajalle, sillä taso miesten puolella on armottoman kova. Tämä ei missään nimessä vähennä naispelaajien saavutuksia. He ovat kaikki äärimmäisen kovia ammattilaisurheilijoita omassa sarjassaan, mutta absurdi vaikutelma näistä naisten esittämistä syrjimissyytöksistä silti tulee.