Pelit ja kilkkeet


Hevonpaskabingolla iloa elämään!

25.10.2015 klo 15:34

Kuva: Lisävirta. Palaverista mennyt jo 5 minuuttia, enää 1,5 h jäljellä.

Pelaa hevonpaskabingoa klikkaamalla tästä.

Wikipedian mukaan hevonpaskabingon (siistimmällä nimellä buzzword bingo) ovat kehittäneet vuonna 1993 Silicon Graphicsilla työskennelleet Tom Davis ja Seth Katz. Samaan aikaan siellä työskennellyt Chris Pirazzi on laatinut kyseisestä pelistä julkisesti saatavilla olevan verkkoversion jo vuonna 1993. Nyttemmin tarjolla oleva versio on täällä. Kunnolla nostetta ja hehkutusta kyseinen peli sai Scott Adamsin Dilbert-sarjakuvan ansiosta vuonna 1994.

Riippumatta aihealueesta hevonpaskabingon säännöt ovat yksinkertaiset. Käytössä on yleensä 5 x 5 esitäytetty ruudukko, joka sisältää läjän latteuksia, kuten vaikkapa ”lisäarvo” tai ”markkinajohtaja”. Kuullessasi palaverin aikana ruudukossasi olevan termin, merkkaat sen ruudukkoon. Kun saat aikaiseksi joko vaakaan, pystyyn tai vinottain viiden suoran, kajautat ilmoille ”Bingo!!!”-huudon.

Voit paitsi luoda ja tulostaa itsellesi satunnaisia bingoruudukoita, myös täytellä niitä. Ruudukot ovat tulostusystävällisiä, eli paperiversiossa näkyy vain bingon nimi ja haluamasi ruudukko. Mahdolliset ylä- ja alatunnistetiedot voit halutessasi poistaa selaimesi tulostusasetuksia muuttamalla.

Rattoisia bingohetkiä!