Että pitikin kysyä


Miksi pitkään odottamasi puhelu tulee silloin, kun et voi vastata?

25.10.2015 klo 15:25

Kuva: Lisävirta. Eihän se nyt tietenkään voi soida.

Kysymys: Miksi aina käy niin, että puhelu, jota on odottanut koko päivän, tulee sen muutaman minuutin aikana, kun et pysty vastaamaan?

Nimimerkki ”Hämmentynyt”

Vastaus: Juuri tuohon kysymykseen emme tiedä vastausta. Voimme kuitenkin kompensoida tietämättömyyttämme vaihtamalla nopeasti puheenaihetta nokkelaan kaupan kassa -tarinaan.

Mikäli kuvittelet jonkin tietyn kassavalinnan tekemällä selviäväsi nopeammin ruokaostosten maksamisesta, niin erehdyt. Voit toki vertailla kassajonojen pituutta, edellä olevien asiakkaiden ostosten määrää, tuulen suuntaa ja monia muita variaabeleita, mutta se ei toimi.

Kun olet tehnyt valintasi, jonottanut kärsivällisesti omaa vuoroasi ja latonut kaikki ostoksesi hihnalle, tapahtuu seuraavat kaksi asiaa:

  • Kuulet useita hihkaisuja lähistöltä: ”Täällois vapaa kassa!” ja näet kyseisten kassojen täyttyvän salamannopeasti asiakkaista ja noiden kassojen vetävän kuin häkä.
  • Edelläsi kassajonossa olevalla asiakkaalla ovat jääneet kurkut punnitsematta tai hintalappu on muuten vain kadoksissa. Seuraavaksi hän alkaa vaatia hyvitystä edellisen viikon ostoksestaan. Tämän jälkeen on vuorossa lottorivien ja arpojen ostaminen. Naapurin Kalevin kihtivaivoistakin pitäisi vielä keskustella. Erittäin tärkeäähän se toki onkin.

Pitempäänkin voisimme jatkaa, mutta toteamme vain seuraavasti: uiddu.